خانه / برگزیده / تحصیل در کدام بهتر است: دولتی یا خصوصی!

تحصیل در کدام بهتر است: دولتی یا خصوصی!

امروزه در بسیاری از نقاط جهان تحصیل در مدارس غیر دولتی امری رایج به شمار می رود که این از وضعیت اقتصادی مطلوب سرچشمه می گیرد . بر این اساس در کشور ما نیز ظهور مدارس غیر دولتی بیش از پیش به چشم می خورد . والدین به امید اینکه این مدارس سطح بالای کیفیت آموزشی را در اختیار فرزندانشان می گذارند کمک به رشد و توسعه این نوع مدارس کرده . سوال اصلی بر سر این است که آیا توسعه این نوع مدارس منجر به تولید دانش و مهارت افزون تر در دانش آموزان می شود ؟ آیا مدارس غیر دولتی می توانند همپای آموزش های جهانی سطح بالایی از آموزش را ارائه دهند ؟

برخی از کارشناسان حوزه آموزش و پرورش بر این باورند که وجود مدارس غیر دولتی در آموزش و پرورش کمکی به بالا رفتن سطح آموزشی و علمی در بین دانش آموزان نمی کند.

و در مقابل عده ای دیگر معتقدند مدارس غیر دولتی صرفاً مدارسی هستند که از طرف آموزش و پرورش بخشی از خدمات آموزشی آنها در حوزه ی اجرا خریداری می شود ، اما در بخش تولید محتوا این مدارس مجبورند همان محتوایی را که در مدارس دولتی تدریس می شود را تدریس کنند.در نتییجه به لحاظ کیفیت آموزشی تفاوت چندانی با مدارس دولتی نداشته و تفاوت شاخص میان این دو نوع مدارس در نرخ مبلغ دریافتی برای ارائه آموزش به دانش آموزان می باشد .

طبق قانون جمهوری اسلامی ایران تحصیل در آموزش و پرورش برای تمامی افراد رایگان است ، اما با این وجود از حدود سه دهه پیش در کنار مدارس دولتی ، مدارس غیر دولتی نیز به امر آموزش مشغولند . باید اذعان کرد  که وجود مدارس دولتی منجر به ایجاد عدالت در نظام آموزشی می شود و حقی برابر برای دریافت آموزش و مهارت را برای داوطلبان علم حاصل می کند .

در مقابل مدارس غیر دولتی نیز با اخذ آخرین امکانات آموزشی و علمی و دریافت پول کمک به توسعه نظام آموزشی کشور و ارتقای سطح علمی می کنند ، در نتیجه می توان گفت که هریک از این نوع مدارس کارکردهای ویژه خود را دارند.

از این رو با در نظر گرفتن کارکردهای آنها می توان در اینکه به چه میزان ایجاد کننده توسعه و عدالت هستند رای داد . به عنوان نمونه برخی معتقدند وجود مدارس پولی کمک به کشف استعدادهای بیشتری می کند، این در حالی که شاهدیم در بسیاری از استعدادها در مدارس دولتی و نمونه دولتی کشف شده اند که این امر از کیفیت بالای آموزشی و محتوایی مطالب سرچشمه می گیرد.

همچنین تاسیس مدارس غیردولتی و توجه بیشتر به آموزش دانش آموزان به دلیل تعداد کم آنها و استفاده از امکانات بهتر و بیشتر ، موجب ایجاد شکاف آموزشی میان دانش آموزان در مدارس دولتی نسبت به غیر دولتی و همچنین موجب شکاف روانی میان دانش آموزان می شود . با اندکی تامل می توان دریافت که این موضوع می تواند از پیامدهای منفی رشد مدارس غیر دولتی باشد .

آنچه که در بسیاری از کشورها وجود دارد این است که خانواده ، دولت ، مدرسه و معلم همگی در سیاستگذاری ها نقش دارند و این خود به تنهایی می تواند کمک به تعالی نظام آموزشی آن کشور کند . عملکرد مستقل آموزش و پرورش نمی تواند بدون توجه به دیگر نهادهای ذکر شده نتیجه ای مثبت در بر داشته باشد . در کشور ما آموزش نیاز به رفاقت و همکاری دارد ، نزدیک شدن عوامل آموزش به یکدیگر و همدلی برای پرورش دانش آموز به عنوان شهروندان آینده ضروری است . ایجاد امکانات آموزشی یکسان می تواند عاملی برای توسعه باشد ضمن اینکه این توسعه در سایه عدالت برقرار می گردد.

البته نمی توان از این واقعیت چشم پوشی کرد که امکانات می تواند شکوفایی علم و دانش را به همراه آورد . اگر این امکانات توسط دولت در بخش دولتی ایجاد و احیا گردد، آنوقت  بخش دولتی در آموزش و پرورش  دولتی به سطحی از کیفیت خواهد رسید  که کسی تمایل به درس خواندن در مدارس غیر دولتی پیدا نخواهد کرد  و در آن صورت  امکان  دستیابی به آموزش و کسب مهارت برای آحاد جامعه عادلانه فراهم خواهد شد.

درباره مهروطن نیوز

همینطور بررسی کنید

658

هوش مصنوعی گوگل معلم زبان انگلیسی می‌شود

گوگل مشغول آزمایش ویژگی است که با کمک هوش مصنوعی مولد به افراد کمک می …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *