خانه / برگزیده / درمان دیابت با تغییر هویت سلول ها

درمان دیابت با تغییر هویت سلول ها

محققان دانشگاه برگن نروژ دریافتند سلول های تولیدکننده «گلوکاگون» در پانکراس قادرند با تغییر هویت خود وظیفه سلول های تولید کننده انسولین آسیب دیده یا تخریب شده را بر عهده بگیرند.

به گزارش مهر وطن نیوز از پایگاه خبری مدیکال ساینس، گلوکوگان هورمونی است که عملکردی برعکس انسولین دارد و در زمان افت غلظت گلوکز خون ترشح شده و موجب افزایش قند خون می شود.
در این تحقیقات مشخص شد فقط حدود ۲ درصد از سلول های موجود در پانکراس قادر به تغییر هویت خود هستند. اما به اعتقاد محققان، همین میزان نیز راهگشای روش های درمانی جدید برای دیابت است.
این اولین بار است که محققان توانستند مکانیزم پشت پرده فرآیند هویت سلول ها را توصیف کنند. در این تحقیقات مشخص شد این فرآیند منفعل نیست و حاصل سیگنال های دریافتی از سلول های مجاور است. محققان نیز با استفاده از دارویی که فرآیند سیگنال دهی بین سلولی را تحت تاثیر قرار می دهد، توانستند تعداد سلول های تولیدکننده انسولین را تا ۵ درصد افزایش دهند. این نتایج با انجام آزمایش روی جانوران به دست آمده است.
محققان امیدوارند با درک بهتر مکانیزم پشت پرده تغییر هویت سلول ها، روش های جدیدی را برای کنترل این فرایند و تبدیل تعداد بیشتری از سلول های پانکراس به سلول های تولید کننده انسولین توسعه دهند.
به گفته محققان این قابلیت تغییر عملکرد سلول ها علاوه بر درمان دیابت، امکان توسعه روش های درمانی جدید برای سایر بیماری های ناشی از مرگ سلول ها، از جمله آلزایمر و آسیب های سلولی ناشی از حمله قلبی را نیز فراهم می کند. گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Nature Cell Biology منتشر شده است.

درباره مهروطن نیوز

همینطور بررسی کنید

تاثیر پیگیری شکایت آفریقای جنوبی در لاهه بر افکار عمومی

یک حقوقدان با اشاره به برگزاری دومین جلسه رسیدگی به درخواست آفریقای جنوبی در دادگاه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *