خانه / استان ها / آغاز بهره برداری و کلنگ زنی چند طرح در کردستان

آغاز بهره برداری و کلنگ زنی چند طرح در کردستان

بهره برداری و کلنگ زنی چند پروژه در حوزه آب و برق همچنین سد تامین آب کردستان روز پنجشنبه همزمان با سفر وزیر نیرو، مشاور رئیس جمهوری، استاندار، نمایندگان مجلس و مسئولان محلی آغاز شد.

به گزارش مهر وطن نیوز، عملیات اجرایی پست ۲۳۰،۶۳ کیلوولت اتحاد کامیاران روز پنجشنبه با حضور رضا اردکانیان وزیر نیرو، مرادنیا استاندار کردستان، علوی نماینده مردم سنندج، کامیاران و دیواندره در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مسوولان اجرایی استان آغاز شد.
مدیرعامل شرکت برق منطقه غرب کشور در این آیین اظهار داشت: اجرای این پروژه از سال ۸۹ به مناقصه گذاشته شده بود که به دلیل کمبود منابع مالی و تحریم به تعویق اقتاد اما از سال ۹۲ ساخت آن آغاز شده است.
علی اسدی با اشاره به اینکه اعتبار اولیه لازم برای احداث این پروژه ۵۵۰ میلیارد ریال است، افزود: تاکنون ۲۳۰ میلیارد ریال برای آن هزینه شده و قرار است تا پایان سال ۹۸ به بهره برداری برسد ضمن اینکه اکنون این پروژه ۳۳ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی هدف از اجرای این پروژه را افزایش اطمینان شبکه انتقال و فوق توزیع کامیاران، رفع افت ولتاژ شبکه در این شهرستان و حومه و کاهش تلفات شبکه اعلام کرد.
اسدی اضافه کرد: تامین بار ایستگاه پمپاژ دهکانان با دیماند ۱۵ مگاوات، تامین بار شهرک صنعتی کامیاران، بهبود تغذیه پست های فوق توزیع کامیاران و موچش و ایجاد زیر ساخت تامین بارهای صنعتی و کشاورزی منطقه از دیگر اهداف ساخت این پست ۲۳۰ کیلوولتی است.
از مشخصات فنی این پروژه، ۲ فیدر خط ۲۳۰ کیلوولت، ۲ فیدر ترانسفورماتور ۲۳۰ کیلوولت، ۲ فیدر ترانسفورماتور ۶۳ کیلوولت، ۴ فیدر خط ۶۳ کیلوولت و ۴ دستگاه ترانسفورماتور ۸۰ مگاولت آمپر است.

** طرح توسعه پست ۶۳،۲۰ کیلو ولتی در کامیاران
طرح توسعه پست ۶۳،۲۰ کیلو ولتی کامیاران نیز امروز با حضور اردکانیان وزیر نیرو و اختصاص هفت میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال اعتبار به بهره برداری رسید.
این پست شامل سه فیدر جهت اتصال نیروگاه ۲۵ مگاواتی و ۲ فیدر برای توسعه شبکه ۲۰ کیلو ولت بوده و با هدف از احداث آن اتصالات شبکه به نیروگاه مقیاس کوچک کامیاران است.

** بهره برداری از سد عباس آباد بانه
همزمان با سفر وزیر نیرو به کردستان، سد عباس آباد با هدف تامین آب شرب شهر بانه و روستاهای اطراف با حضور حسام الدین آشنا مشاور رئیس جمهوری، بهمن مرادنیا استاندار، نمایندگان مردم در مجلس و مدیران استانی و شهرستانی به بهره‌برداری رسید.
این سد در ۱۸ کیلومتری جنوب شرقی شهر بانه و بر روی رودخانه ننور واقع و عملیات اجرایی آن از سال ۸۸ شروع شده که از مصوبات سفر مقام معظم رهبری به استان کردستان است.
حجم مخزن این سد ۱۴ میلیون مترمکعب، ارتفاع آن از پی ۵۲ متر، طول تاج آن ۵۳۵ متر و عرض آن ۱۰ متر است.
تاکنون از محل اعتبارات بودجه عمومی کشور و صندوق توسعه ملی، ۱۱۴ میلیارد تومان برای این طرح هزینه شده و اعتبار مورد نیاز برای اتمام سد ۱۷ میلیارد تومان، اعتبار مورد نیاز جهت اجرای حدود ۱۱ کیلومتر خط انتقال به منظور انتقال آب به تصفیه خانه موجود شهر بانه حدود ۲۵ میلیارد تومان و اعتبار مورد نیاز برای تکمیل تصفیه خانه شماره ۲ شهرستان نیز ۵۵ میلیارد تومان است.
اثرات مثبت و هدف از اجرای سد عباس‌آباد، تامین آب شرب و صنعت شهر بانه و شهرهای بویین، کانی سور، آرمرده و روستاهای اطراف در افق طرح ۱۴۲۰ با جمعیتی بیش از ۲۰۰ هزار نفر به میزان ۱۶٫۵ میلیون مترمکعب، تامین نیاز حق آبه بران کشاورزی و جلوگیری از هدر روی آب از طریق مرز، ذخیره سیلاب‌های رودخانه ننور از سرچشمه‌های رود کلاس (زاب)، تامین حقابه ۳۰۰ هکتار اراضی کشاورزی محل و ایجاد تفرجگاه و تفریحگاه برای اهالی منطقه است.
** وزیر نیرو از طرح‌های آب و خاک کردستان بازدید کرد
وزیر نیرو روز پنجشنبه در ادامه سفر به استان کردستان از طرح‌های آب و خاک در شرق این استان بازدید کرد، در این بازدید حسام‌الدین آشنا مشاور رئیس‌جمهوری نیز حضور داشت.
رضا اردکانیان از طرح سد و سامانه انتقال آب ژاوه، سد آزاد و سامانه انتقال سد شهید کاظمی و سد چراغ ویس که به منظور تامین حقابه‌های شرب، صنعت و کشاورزی شهرهای شرق این این استان تکمیل و یا در دست اجراست، بازدید کرد.
طرح سد و سامانه انتقال آب ژاوه که در ۲۰ کیلومتری شهر سنندج واقع شده است و بهمن ‌ماه سال جاری آبگیری خواهد شد. این سد برای تامین بخشی از آب مورد نیاز نواحی اطراف دریاچه سد و پایین‌ دست آن و همچنین دشت قروه و ‌دهگلان از طریق سامانه انتقال آب در دست اجرا است.
وزیر نیرو همچنین از طرح ارتقای کمی و کیفی تصفیه‌ خانه فاضلاب سنندج که توسط مجری طرح سد ژاوه در دست اجراست، بازدید کرد.
سد آزاد و سامانه انتقال آب آن نیز برای تامین کمبود آب شرب شهر سنندج در افق دراز مدت و تامین آب شرب روستایی و آبیاری بخشی از اراضی واقع در مسیر سامانه انتقال این اجرا شده است.
سد چراغ ‌ویس نیز با ۸۷ میلیون مترمکعب گنجایش، برای تامین آب شرب، کشاورزی و صنعت در ۴۰ کیلومتری شهر سقز در استان کردستان احداث شده است.
این سد قرار است ۳۰ میلیون مترمکعب آب برای شرب شهر سقز و ۱۰ میلیون مترمکعب آب برای بخش نعت فراهم کرده و آب مورد نیاز ۶ هزار هکتار از اراضی کشاورزی را تامین کند.
به گزارش ایرنا، رضا اردکانیان وزیر نیرو روز پنجشنبه ۱۵ شهریور همراه با معاونان خود به منظور کلنگ زنی و افتتاح چند پروژه در حوزه آب و برق به استان کردستان سفر کرده است.
در سفر اردکانیان، ۱۱ پروژه در حوزه توزیع برق با اعتبار ۳۳۹ میلیارد و ۸۴۵ میلیون ریال در کردستان به بهره برداری می رسد.
در حوزه های انتقال برق هم ۵ پروژه با اعتبار ۸۱ میلیارد و ۱۲۰ میلیون ریال افتتاح می شود که از آن جمله می توان به پروژه های توسعه و افزایش ظرفیت پست ۶۳/۲۰ کیلو ولت ناظم آباد (قروه ۲) و توسعه پست ۶۳/۲۰ کیلوولت مریوان اشاره کرد ضمن اینکه پروژه های پست ۲۳۰ کامیاران و سیم کشی دو مدار خط ۶۳ مریوان نیز در این سفر کلنگ زنی می شود.
پروژه یادمان شهدای عملیات والفجر ۴ هم که توسط شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان و شرکت توانیر از سال گذشته کار ساخت آن آغاز شده بود، با حضور وزیر نیرو افتتاح می شود.
در حوزه آب نیز پروژه های سد عباس آباد بانه و آبرسانی به این شهر با اعتبار بیش از یک هزار و ۲۲۹ میلیارد ریال به بهره برداری می رسد.
بازدید از سد ژاوه و بازدید هوایی از سامانه انتقال آب از سد آزاد، نشست با استاندار کردستان و مجمع نمایندگان استان و دیدار با نماینده ولی فقیه در کردستان از دیگر برنامه های وزیر نیرو در سفر به این استان است.
۶۲۸ هزار مشترک از خدمات شرکت برق کردستان بهره مند هستند که ۹۵ درصد آن ها را مشترکان خانگی و تجاری تشکیل می دهند؛ ضمن اینکه بخش صنعت و کشاورزی استان نیز به ترتیب حدود ۴ و ۱ درصد مشترکان را شامل می شوند.
ظرفیت تولید روزانه برق در کردستان ۴۶۰ مگاوات بوده و ضریب نفوذ برق در بخش شهری و روستایی این استان ۱۰۰ درصد است و تمام روستاهای زیر ۱۰ خانوار هم از نعمت برق برخوردار هستند.

درباره مهروطن نیوز

همینطور بررسی کنید

98

زلزله ای به بزرگی ۴٫۳ ریشتر خان ببین گلستان را لرزاند

‌گلستان- زلزله ای به بزرگی ۴.۳ ریشتر در عمق ۵ کیلومتری زمین اطراف خان ببین …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *