معمولاً از زنجبیل به عنوان ریشه آن گیاه نام برده میشود ولی در اصل قسمت مورد استفاده گیاه، ساقه متورم شده زیرزمینی آن است. اگر در گذشته مردم از قحطی، وبا و یا طاعون و غیره میمردند امروزه سرطان بلای جان انسان شده است. به نظر میرسد که چارهای جز تلاش برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری مهلک نیز وجود ندارد. نتایج پژوهش های متعدد نشان میدهد که زنجبیل حاوی ترکیباتی است که خواص ضدسرطانی دارد. محققان مشاهده کردهاند که زنجبیل با سلولهای سرطانی تخمدان مقابله میکند.همچنین مصرف زنجبیل باعث کاهش التهاب بدن می شود.
یکی از مهمترین خواص زنجبیل کمک به افراد با دیابت نوع ۲ است. شرایط دیابت نوع ۲ از دیابت نوع ۱ بسیار دشوارتر است، زیرا بدن با کمبود انسولین روبرو است و سلول های بدن به انسولین پاسخ درستی نمی دهند.افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ در بدن خود انسولین تولید می کنند اما سلول های بدن نسبت به انسولین مقاومت نشان می دهند و در چنین شرایطی باعث افزایش قند خون فرد می شود.
نتایج تحقیقی در مجله ی The International Journal of Food Sciences and Nutrition چنین منتشر کرد که افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ به مدت دو ماه از زنجبیل استفاده کردند و حساسیت به انسولین در آنها افزایش یافت و مقدار انسولین سرمی آنها نیز کاهش یافت.همچنین مقدار کلسترول بد خون LDL و تری گلیسیرید در خون نیز کاهش یافت. زنجبیل ارگانیک OAB را می توانید به انواع غذاها، سوپ ها و نوشیدنی ها اضافه و مصرف نمائید.
خواص درمانی دیگر زنجبیل شامل ضد تهوع (به خصوص تهوع حاملگی)، ضد درد (بخصوص دندان درد)، ضد سرماخوردگی، مقوی قلب، لاغر کننده، ضد لخته شدن خون و کم کردن خطر سکته قلبی و مغزی است.
۷ فایده زنجبیل برای سلامتی
زنجبیل اختلالات گوارشی را بهبود میبخشد:
اعتقاد بر این است که زنجبیل به عنوان یکی از کارآمدترین راه های درمان مشکلات گوارش است و موجب گرم کردن دستگاه گوارش و کاهش سنگینی هضم غذا میشود. زنجبیل درمان خوبی برای نفخ شکم است، و در دفع کردن گاز از روده توانایی دارد. با اضافه کردن زنجبیل به رژیم غذایی خود، ناراحتی معده، و اسهال را نیز میتوان از بین برد. زنجبیل باعث جذب بهتر میشود و جذب مواد مغذی در خون را بهتر میکند.
بیماری ها را درمان می کند :
زنجبیل یک راه کاملا بیخطر و موثرتر از داروهای تجاری معمول برای درمان استفراغ است. کمی از پودر زنجبیل میتواند تمام نشانههای بیماری مانند استفراغ، سرگیجه، تعریق سرد و تهوع از بین ببرد. زنجبیل همچنین برای زنان حامله در اوایل حاملگی مفید است. خوردن زنجبیل خطر ناقص بودن جنین، عوارض و ضررهای بارداری را کاهش میدهد.
درد و التهاب را کاهش می دهد :
زنجبیل برای خواص ضدالتهابی آن شناخته میشود. عوامل و عناصر فعال موجود در زنجبیل به اندازه یک داروی مسکن موثر است. اگر شما از گرفتگی شدید قاعدگی رنج می برید زنجبیل را حتما استفاده کنید. همچنین برای از بین بردن سردرد، درد عضلانی درد کمر و درد مفاصل کمک می کند. نوشیدن یک چای سبز با یک تکه کوچک ریشه زنجبیل یک راه آسان برای کاهش سردرد و خواب عمیق است.
از سرطان جلوگیری می کند :
ریشه زنجبیل حاوی آنتی اکسیدن است که به پیشگیری از سرطان کمک می کند. زنجبیل میتواند رشد سلول های سرطان روده بزرگ را کاهش دهد و میتواند به کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ کمک کند. زنجبیل همچنین میتواند به جلوگیری از انواع دیگر سرطان، مانند سرطان پستان، ریه، پوست، و پروستات کمک کند. اضافه کردن کمی زنجبیل به چای خود به طور منظم باعث بدست آوردن همه خواص پیشگیری و مبارزه با سرطان آن است.
قدرت سیستم ایمنی بدن را افزایش می دهد :
مصرف روزانه زنجبیل میتواند شما را در مقابل سرما خوردن و آنفولانزا در طول فصل زمستان حفظ کند. این گیاه غنی از روی، کروم و منیزیم است که باعث تحریک گردش خون و کاهش لرز، تعریق بیش از حد و تب میشود.لیمو با زنجبیل ترکیب بسیار خوبی است و باعث افزایش ایمنی بدن میشود. نوشیدن چای زنجبیل-لیمو به صورت روزانه کمک خواهد کرد که در طول هر فصل از سال سالم و شاد بمانید
به کاهش وزن کمک می کند :
شما به راحتی میتوانید با اضافه کردن زنجبیل به رژیم غذایی خود، مصرف مواد غذایی خود را کاهش داده و وزن اضافی خود را کاهش دهید. زنجبیل همچنین عامل قدرتمندی است که مانع از گرسنگی و اشتهای زیاد میشود. زنجبیل به عنوان یک عنصر ضروری برای از دست دادن وزن است به دلیل آن که کم کالری وبالا برنده حرارت بدن است. به سرعت بخشیدن به سوخت و ساز بدن و سوزاندن چربی کمک میکند
زنجبیل داروی غرایز جنسی است :
زنجبیل به عنوان داروی مقوی غرایز جنسی برای هزاران سال مورد استفاده قرار گرفته است. زنجبیل دارای توانایی افزایش حساسیت و گردش خون نیز هست. زنجبیل دارای خواص درمانی بسیاری است. غیر آلرژیزا است. با این حال شما باید مراقب مقدار مصرف روزانه باشید. گیاهشناسان توصیه میکنند که مصرف روزانه زنجبیل شما نباید بیشتر از ۴ گرم در روز باشد.